Home » 5 tips voor een industriële look in de woonkamer

5 tips voor een industriële look in de woonkamer

by Milou
industriële look woonkamer

Ben jij een liefhebber van de industriële woonstijl? En lijkt het je gaaf om je woonkamer een industriële look te geven? Een industrieel interieur is de laatste jaren populairder dan ooit tevoren en is kenmerkend door de ruwe materialen. Denk bijvoorbeeld aan een bakstenen muur of leidingen door de woonkamer. Wil je weten hoe je een industriële woonstijl in huis creëert? Wij geven in dit artikel handige tips om je woonkamer een industriële look te geven!

Tip 1. Ruwe materialen

Ruwe en robuuste materialen met een natuurlijke uitstraling zorgen voor een specifieke sfeer. Juist deze sfeer past perfect bij industrieel wonen. Bekende voorbeelden van materialen die passen binnen de industriële woonstijl zijn metaal, staal, leer, beton en hout. Dit zijn dan ook materialen die zeker moeten terugkomen om je woonkamer een industriële look te geven.

Tip 2. Neutrale kleuren

Voor de basis van een industrieel interieur is het van belang om neutrale kleuren te gebruiken, zoals bijvoorbeeld wit, grijs, zwart en bruin. Ook lichte aardekleuren komen regelmatig terug bij deze stoere woonstijl.

Tip 3. Industriële kasten

Een meubel dat absoluut niet mag ontbreken in je industriële woonkamer is een kast. Een industriële kast zorgt niet alleen voor extra opbergruimte maar kan ook een echte eyecatcher zijn. Helemaal als je kiest voor een mooie, robuuste kast gemaakt van hout en staal.

Tip 4. Haard met industrieel design

Wist je dat een haard ook ontzettend goed binnen je industriële interieur kan passen? Er zijn verschillende haarden verkrijgbaar met een industrieel design. Meestal is een industriële haard gemaakt van metaal of staal. Deze natuurlijke materialen zorgen voor een stoere uitstraling.

Tip 5. Industriële lampen

Om de industriële look van je woonkamer compleet te maken mogen lampen met industrieel uiterlijk niet ontbreken. Industriële lampen zijn absoluut een aanrader. Vaak zijn deze gemaakt van metaal of roestvrij staal, waardoor het lijkt alsof de lamp echt uit een authentieke fabriek komt. Wil je een industriële lamp kopen? Bekijk eens het aanbod industriële lampen in de webshop van Industrieel In Huis. Zij hebben een ruim assortiment industriële meubels!

You may also like