Home » 3 tips voor een kindvriendelijke tuin

3 tips voor een kindvriendelijke tuin

by Milou

Een eigen tuin biedt veel voordelen. Zeker als je kinderen of kleinkinderen hebt. Voor hen is het heerlijk om uren buiten te ravotten. Lekker rennen, klimmen, klauteren en spelletjes verzinnen. Niets gaat boven dat. Toch is het niet zo gemakkelijk om een kindvriendelijke tuin samen te stellen. Het is immers niet alleen van belang dat de kinderen hier lekker kunnen spelen, maar ook dat deze aan jouw wensen voldoet. Die balans is soms lastig te vinden. In dit artikel geven we daarom enkele tips om je op weg te helpen. Zo vind je al snel de geschikte items bij https://www.gardensense.nl/ om jouw tuin helemaal kindvriendelijk te maken.

1.  De juiste ondergrond

Ten eerste is het belangrijk om over de juiste ondergrond na te denken. Kinderen bewegen veel over de grond. Kruipen, rollen en zitten. Daarnaast zijn ze ook constant druk bezig met spelletjes, rennen en springen. Misschien heb je wel enkele speeltoestellen in de tuin staan. Dan is het wel zo belangrijk dat je kind zacht terecht kan komen als het onverhoopt valt. Kies daarom voor een ondergrond waarbij een val gedempt kan worden. Denk bijvoorbeeld aan rubberen tegels of kunstgras.

Wil je kunstgras kopen? Let dan goed op de kwaliteit en de dikte van het gras. Dit verschilt enorm per soort. Als je wilt dat dit een dempende werking heeft bij valpartijen, dan is het belangrijk om voor extra dik kunstgras te kiezen. Laat je eventueel informeren in de winkel, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

2.  Speeltoestellen

De meeste kinderen kunnen zich al met vrij weinig vermaken in de tuin. De natuur is genoeg. Maar uiteindelijk raak je hier uiteraard ook een beetje op uitgekeken. Als je kinderen nog jong zijn, is dit dan ook een goed moment om te investeren in een speeltoestel. Er zijn heel veel verschillende speeltoestellen verkrijgbaar. In werkelijk alle soorten, maten en prijscategorieën. Bedenk daarom goed waar je kind nu het meeste aan heeft, maar ook welk toestel ook op latere leeftijd nog leuk is. Zo is een glijbaan voor jonge kinderen altijd fantastisch, maar zal een schommel ook door oudere kinderen nog graag gebruikt worden.

3.  Goede erfafscheiding

Je moet er niet aan denken dat je na een bezoekje aan het toilet plotseling een lege tuin aantreft. Tegelijkertijd is het ook niet de bedoeling dat je de kinderen werkelijk geen seconde uit het oog kunt verliezen. Daarom is het verstandig om in een extra goede erfafscheiding te investeren. Je kunt een erfafscheiding ook gebruiken om een geheel eigen plekje voor je kind te maken.

Creëer bijvoorbeeld een kleine haag of plaats een zeer lage schutting om een hoekje voor je kind te realiseren. Hier kun je wat speelgoed plaatsen of een tuinset voor kinderen, zodat ze echt hun eigen ruimte hebben binnen de tuin. Dit is dan ook een prima manier om meer balans te vinden in de tuin. Hierdoor heeft niet alleen je kind een eigen plekje, maar ben je ook in staat om de rest van de tuin naar jouw wens in te richten. Zo is iedereen gelukkig.

You may also like