Hoewel Halloween van oorsprong vooral gevierd wordt in landen als het Verenigd Koninkrijk, Ierland, de VS en Canada, weten we er ook in andere delen van de wereld inmiddels wel een griezelig feestje van te maken. Ook in Nederland zie je ieder jaar steeds meer kinderen langs de deuren gaan voor snoep en andere lekkernijen. Wil jij graag iets griezeligs bakken voor Halloween? Dan ben je bij deze blog aan het goede adres. Hierin delen we namelijk graag drie bakideeën met jou voor een griezelige Halloween. Welk idee is jouw favoriet?
Monsterlijke cupcakes
Monsterlijke cupcakes zijn erg eenvoudig te maken. In de basis zijn het gewoon standaard cupcakes die op een speciale manier worden afgewerkt. Zo worden de cupcakes van een gave kleur voorzien. Dit doe je door kleurstof door het beslag te mengen. Wil je blauwe monsters maken? Voeg dan alleen blauwe kleurstof toe. Voor groene monsters kun je groene kleurstof gebruiken. Heb je alleen de primaire kleuren (rood, geel en blauw) tot je beschikking? Dan kun je jouw cupcakes ook van een groen kleurtje voorzien door blauw en geel met elkaar te mengen.
Bak de cupcakes af en versier ze na afkoelen met suikeroogjes, bijvoorbeeld van Dr. Oetker. Om je monster tanden te geven kun je gebruik maken van mini marshmallows. Voor het maken van verschillende soorten monsters kun je wat spelen met de positionering van de oogjes en tanden en uiteraard ook de kleur van het beslag. Probeer het zelf eens uit!
Geglazuurde Halloweenkoekjes
Zandkoekjes kun je in allerlei vormen maken. Zo zijn er voor Halloween speciale uitstekersets te koop. Met deze sets steek je de griezeligste spookjes, vleermuizen, pompoenen en monsters uit. Voor de koekjes zelf kun je gewoon een standaard koekjesdeeg aanhouden. Laat de koekjes na het bakken volledig afkoelen voordat je ze decoreert. Met gekleurde icing kun je jouw Halloweenkoekjes echt tot leven brengen. Heb je zelf een leuk idee voor het decoreren van de koekjes? Dat kan natuurlijk ook! Alle bakproducten die je nodig hebt om jouw Halloweencreaties tot leven te brengen, koop je bij Baktotaal Bouwhuis.
Appeltaart met een spooky touch
Dat zelfs een appeltaart griezelig kan zijn, bewijst deze appeltaart met een spooky touch. Ook hier maak je in de basis eerst een standaard appeltaart. Maak een standaard appeltaartdeeg en houd één derde deel achterwege voor de bekleding bovenop. Met het twee derde deel van het deeg bekleed je de bodem en rand van de springvorm.
Voor het appelmengsel meng je appelpartjes met suiker, kaneel en voeg je eventueel naar wens nog rozijnen en/of walnoten toe. Vul de vorm met dit mengsel en druk het lichtjes aan. Rol het restant deeg uit tot een dunne plak en steek twee rondjes uit voor de ogen. Leg de deegplak op de taart. Nu kun je de mond en eventueel een paar neusgaten uitsnijden. Bestrijk de bovenkant van de spooky appeltaart met ei en hij is klaar om in de oven geschoven te worden!